Sunday, January 16, 2011

BERHARI TUNGGU PISANG MASAK

Rasa tak sabar nak makan pisang tanduk tempuhari.  Rupanya banyak hari juga baru masak.  Kalau beli kat kedai tu, besok tu dah masak dan mula lembek.

Hari ini akhirnya pisang tanduk dah masak kuning kulitnya.  Petang tadi barulah jadi cucur pisang.  Sebiji pisang tanduk dapat 1 pinggan besar cucur pisang.  Lihatlah.

5 comments:

  1. Salam Sanna.
    Tumpang makan cucuq pisang tanduk! :)

    ReplyDelete
  2. Salam Sanna.
    Rasa macam pisang tanduk kak G ni!
    Ya kan?

    ReplyDelete
  3. Aslmkm.
    Ye ke?
    Kesiannya.
    Tapi pisang matang di pokok memang cenggitu ler.

    ReplyDelete
  4. Salam ukhwah.
    Memang sedap, terutama bila panas!

    ReplyDelete